Kurser hos Medborgarskolan - hösten 2013

Nu till hösten fortsätter jag mina kurser i polymerlera hos Medborgarskolan i deras lokaler på Hagagatan 23.
 
Som tidigare finns fyra olika kurser att välja på:
- Grundkurs
- Fortsättning (rullar)
- Fortsättning (hängen/berlocker)
- Blommor och blad
 
**********************************************************************
 
Grundkurs (3:e oktober)
 
Grundkursen vänder sig förstås i första hand till dig som är nybörjare och som inte jobbat nånting alls med polymerlera tidigare. Jag kommer att gå igenom olika märken och verktyg, bränntider och lite annat som är bra att känna till när man ska börja arbeta med polymerlera.
 
Jag kommer att börja med att visa några enklare tekniker och sen sätter vi igång att göra en massa olika sorters pärlor. Vi avslutar kursen med att tillsammans sätta ihop en del av de färdiga pärlorna till olika smycken, bla gör vi ett armband och ett par örhängen.
 
Den här kursen kan du så klart även gå om du jobbat lite med polymerlera tidigare, då den teoretiska delen inte är så lång utan vi inriktar oss på att skapa pärlor och smycken. Även om du inte är jätteintresserad av att göra just smycken så lär du dig tekniker du kan använda om du vill göra annat av leran (tex knappar, klä in metallburkar eller diverse dekorationer.)
 
Grundkursen är fyra lektionstimmar lång och håller på under en kväll.
 
************************************************************************
 
Det finns två fortsättningskurser och de är fristående från varandra, dvs du behöver inte gå den ena för att sen kunna fortsätta med nästa fortsättningskurs utan du kan gå bara den som verkar roligast.
 
Fortsättningskurs - rullar (7:e november)

Den här kursen passar både dig som gått grundkursen och dig som har motsvarande kunskaper, dvs om du provat på lite hemma, och nu vill lära dig mer.
 
Under den här kursen går jag igenom hur man bygger upp rullar, sk canes. Canes är något man använder väldigt ofta när man jobbar med polymerlera och man kan göra allt från små nageldekorationer till stora skulpturer. Allt handlar om vad man använder sin rulle till.
 
Vi kommer att göra några stycken enklare basrullar, och några av dem sätter vi ihop till en mer komplex rulle. Sen övergår vi till att göra pärlor och hängen av rullarna och avslutar med att sätta ihop några smycken. Så med dig hem får du både färdiga smycken och även dina rullar som du sen kan fortsätta jobba med.
 
Rullkursen är fyra lektionstimmar lång och håller på under en kväll.
 
 *************************************************************************
 
Fortsättningskurs - hängen och berlocker (21:a november)
 
Den här kursen passar både dig som gått grundkursen och dig som har motsvarande kunskaper, dvs om du provat på lite hemma, och nu vill lära dig mer.
 
 Under den här kursen går jag igenom tre olika tekniker som vi sen använder oss av för att göra olika hängen och berlocker. (Vill du finns möjligheten att istället tex prova på att göra knappar.) Vi kommer att använda oss av flytande lera för att göra små cupcakes, mönsterplattor för att göra ett enkelt men snyggt mönster och slutligen gör vi en sorts virvelpärla.
 
Hängeskursen är fyra lektionstimmar lång och håller på under en kväll.
 
**********************************************************************
 
Blommor och blad (19:e och 20:e oktober)
 
Den här kursen passar både nybörjaren och den som jobbat tidigare med polymerlera (både den som har gått mina kurser men även den som jobbat hemma på egen hand).
 
Under den här kursen gör vi helt enkelt en massa blommor och blad i olika storlekar och modeller. Vi börjar med lite enklare blommor och blad och fortsätter till mer avancerade. Vi jobbar med olika tekniker (stansning, rullar/canes, skulpterar), och sätter även ihop pärlorna och hängena vi gör till smycken så du får nåt helt färdigt med dig hem. Dessutom får du en hel del påbörjade pärlor och rullar med dig hem som du kan fortsätta med på egen hand dom du vill.
.
Blommor och blad- kursen är en helgkurs och är 8 lektionstimmar lång och förlagd till en lördag och söndag.
 
************************************************************************
 
Är du intresserad kan du kika in på Medborgarkolans sida och få information om tider och priser, och sen så klart anmäla dig!

Kurser hos ABF - hösten 2013

I höst (28-29 september) har jag en helgkurs i polymerlera hos ABF i Stockholm (ABF-huset på Sveavägen 41).
 
Den är på 12 lektionstimmar (6 på lördagen och 6 på söndagen). Vi kommer att gå igenom olika märken, hur man härdar leran, vilka verktyg som behövs och vad man kan göra. Och sen kommer vi att skapa pärlor, hängen, smycken och eventuellt andra dekorationer, beroende på vad just du är intresserad av.
 
Jag kommer att börja med att gå igenom några enkla, vanliga tekniker man använder sig av när man jobbar med polymerlera. Sen gör vi olika sorters pärlor och diverse dekorationer, och vi kommer även att göra klart en hel del smycken så kursdeltagarna får med sig färdiga alster hem.
 
Kursen är uppdelad på två dagar, och deltagarna får ta med sig det de gör på lördagen hem för att härda (då vi tyvärr inte har tillgång till ugn under kursen). På söndagen fortsätter vi med att göra pärlor, men dessutom använder vi de färdiga pärlorna från lördagen till att göra ett par olika smycken. Efter kursen har du som deltagare alltså flera färdiga smycken, men även en del påbörjade pärlor/hängen att ta hem och härda och göra smycken av. Dessutom kommer vi att göra några rullar (canes) som du får fortsätta jobba med hemma.
 
Du får låna alla verktyg som behövs under kursen, det enda som är bra om du tar med är nån sorts låda att lägga lördagens pärlor i som du måste ta hem för att härda. Möjlighet finns att köpa leror och en del verktyg av mig om du vill, men annars ingår allt kursmaterial (både leror och smyckesdelar) i själva kursvagiften.
 
 
Exempel på vad vi gör under kursen;
 
  Olika sorters pärlor som vi sen gör ett armband av.
 
  En sorts konvex pärla med virvelmönster. Vi provar på flera olika varianter och gör ett par örhängen eller halsbandshängen av några av pärlorna.
 
 
 
  
 Vi kommer även att göra en del olika rullar (canes). Dels en, eller ett par bladrullar, och även några olika blomrullar. De gör vi sen olika sorters pärlor och hängen av. (Eller knappar eller andra sorters dekorationer om du hellre vill det.)
 
  Istället för smycken kan du välja att göra tex scrapbookdekorationer.
 
 
Eller knappar.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0