Kurser hos ABF - hösten 2013

I höst (28-29 september) har jag en helgkurs i polymerlera hos ABF i Stockholm (ABF-huset på Sveavägen 41).
 
Den är på 12 lektionstimmar (6 på lördagen och 6 på söndagen). Vi kommer att gå igenom olika märken, hur man härdar leran, vilka verktyg som behövs och vad man kan göra. Och sen kommer vi att skapa pärlor, hängen, smycken och eventuellt andra dekorationer, beroende på vad just du är intresserad av.
 
Jag kommer att börja med att gå igenom några enkla, vanliga tekniker man använder sig av när man jobbar med polymerlera. Sen gör vi olika sorters pärlor och diverse dekorationer, och vi kommer även att göra klart en hel del smycken så kursdeltagarna får med sig färdiga alster hem.
 
Kursen är uppdelad på två dagar, och deltagarna får ta med sig det de gör på lördagen hem för att härda (då vi tyvärr inte har tillgång till ugn under kursen). På söndagen fortsätter vi med att göra pärlor, men dessutom använder vi de färdiga pärlorna från lördagen till att göra ett par olika smycken. Efter kursen har du som deltagare alltså flera färdiga smycken, men även en del påbörjade pärlor/hängen att ta hem och härda och göra smycken av. Dessutom kommer vi att göra några rullar (canes) som du får fortsätta jobba med hemma.
 
Du får låna alla verktyg som behövs under kursen, det enda som är bra om du tar med är nån sorts låda att lägga lördagens pärlor i som du måste ta hem för att härda. Möjlighet finns att köpa leror och en del verktyg av mig om du vill, men annars ingår allt kursmaterial (både leror och smyckesdelar) i själva kursvagiften.
 
 
Exempel på vad vi gör under kursen;
 
  Olika sorters pärlor som vi sen gör ett armband av.
 
  En sorts konvex pärla med virvelmönster. Vi provar på flera olika varianter och gör ett par örhängen eller halsbandshängen av några av pärlorna.
 
 
 
  
 Vi kommer även att göra en del olika rullar (canes). Dels en, eller ett par bladrullar, och även några olika blomrullar. De gör vi sen olika sorters pärlor och hängen av. (Eller knappar eller andra sorters dekorationer om du hellre vill det.)
 
  Istället för smycken kan du välja att göra tex scrapbookdekorationer.
 
 
Eller knappar.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0