Kurser i november

OBS!
Grundkursen på lördag den 5 nov är inställd!
 
***************************************************************************
 
Nu finns fyra datum bokade för kurser i polymerlera. Det är en grundkurs, fortsättningskurs, rullkurs och blomkurs. Kurserna är fristående, dvs du behöver inte ha gått grundkursen för att kunna gå fortsättningskursen eller de andra kursena och du kan gå kurserna i vilken ordning du vill.
 
Kurserna hålls i Stockholm, under en lördag eller söndag, och vi håller på hela dagen (ca 10:00 - 16:00). Priset är 650 kr/kurs inklusive lera eller 500 kr/kurs om du har egna leror med dig. (Verktyg finns att låna under kursen och du har alltid möjlighet att handla både leror och verktyg av mig.)
 
5 nov: Grundkurs
 
6 nov: Fortsättningskurs
 
19 nov: Rullkurs
 
20 nov: Blomkurs
 
 
Du bokar dig genom att maila mig på pantheras.parlor@yahoo.se
 
(Observera att jag behöver minst 4 st anmälda per kurs för att kursen ska bli av.)
 
 
****************************************************************************
 
Info om kurserna:
 
Grundkurs: Jag går igenom lite om olika märken och verktyg och berättar och visar vad man kan göra av leran. Jag visar en enkel grundteknik för att göra ett marmorerat mönster och sen provar vi på att göra lite olika pärlmodeller. Sen fortsätter vi med en enkel rulle/cane, som vi gör hängen av. Vi avslutar med ett "skräp-projekt", dvs jag visar vad man kan göra av överbliven lera (som man ofta får när man jobbar med polymerlera).
Inga förkunskaper behövs.

Exempel på pärlor vi gör under grundkursen.
 
 
Fortsättningskurs: Vi börjar med att göra ett fint mönster med hjälp av olika texturplattor som vi gör hängen eller knappar av. Sen fortsätter vi och gör fler rullar. Vi kommer att göra två olika varianter på enkla bas-rullar som vi sen sätter ihop till en lite mer avancerad rulle. Sen provar vi på att göra sk virvelpärlor. Även denna kurs avslutas med ett skräp-projekt.
Inga förkunskaper behövs. Det är inte nödvändigt att gå grundkursen innan.
 
Exempel på vad vi gör under fortsättningskursen.
 
 
Rull-kurs: Vi gör olika rullar, lite mer avancerade än de i grund- och fortsättningskursen. (Det blir även ett skräp-projekt under denna kurs.) Vi kommer att göra tex hängen, knappar och pärlor av våra rullar, men du kommer även att kunna ta hem dina rullar och fortsätta hemma med egna projekt.
Inga förkundkaper behövs, men kan vara bra om man jobbat lite med lera innan eller gått nån annan kurs med mig.
 
 
Exempel på rullar, och vad man kan göra av dem.
 
 
Blomkurs: Vi börjar med att göra en enkel blombladsrulle, och jag visar hur man sätter ihop en blomma. Sen fortsätter vi med flera varianter av lite mer avancerade rullar med olika mönster. Även efter denna kurs får du med dig rullar som du kan fortsätta med hemma.
Inga förkundkaper behövs, men kan vara bra om man jobbat lite med lera innan eller gått nån annan kurs med mig.
 
Exempel på smycken jag gjort med mina blommor.
 
Spara
Spara
Spara
Spara

Facebooktävling!

Just nu pågår en tävling på Pantheras Pärlors facebooksida där du kan vinna höstsmycken.
 
Tävlingen pågår hela oktober och vinnarna utses i början av november.
 
Du hittar tävlingen här!

RSS 2.0